Gode innspill på åpent møte

Gratis wifi og timeparkering var noen av forslagene.

Mer enn 60 fremmøtte gav kreative og gode innspill på åpent møte om gatebruksplan i går. Møte startet med innledninger om selve Bypakka, om arbeidet med gatebruksplan, og framdriften for denne. Deretter var det deltakernes tur til å si hva de mener om Tønsbergs gater og byrom – både i dag og i framtiden.

Sykkel og møteplasser

Diskusjonen gikk lett rundt bordene, og mange hadde meninger. Blant annet kom det mange forslag om hvordan det kunne bli lettere å sykle, hvordan parkering for sykkel og bil bør prioriteres, og hvordan byrommene kan bli mer og bedre tatt i bruk. Noen forslo gratis wifi i enkelte soner, midlertidige installasjoner, og flere gratis og uformelle møteplasser.

Alle forslagene og innspillene er nøye notert og blir samlet i en felles rapport. Dette er verdifull materialet i arbeidet med gatebruksplanen.

- Dette er så viktige innspill, og jeg gleder meg til å se hvordan vi kan bruke innspillene i en gatebruksplan, sier prosjektleder for gatebruksplan Lene Stenersen.

Mye å ta vare på

Selv om det nå skal gjøres endringer og forbedringer er det også viktig å ta vare på det vi er fornøyde med. Og deltakerne hadde mange innspill på hva de liker med gatene og byrommene slik de er i dag. Mange trakk fram at Tønsberg har mange kvaliteter, byen er mangfoldig og kompakt, "en liten storby".

-  Vi er svært takknemlige for oppmøte, og at så mange ønsker å dele sine meninger med oss. Tusen takk til alle som kom. Nå gleder vi oss til å ta alle innspillene med i det videre arbeidet, sier Stenersen.

 

Her er presentasjonene fra møte torsdag 26. mai 2016.

arrow Forsiden